Sivu 8

Espanjalainen uunikala 4 annosta 1 pkt (400 g) Pirkka-seitiä, lohta tai puna-ahventa (pakaste) 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1­2 (300 g) Pirkka-sipulia 2 valkosipulinkynttä 1 ps (300 g) Pirkka-paprikasekoitusta (pakaste) 3 rkl öljyä 1/2 dl mustia oliiveja renkaina 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1 oksa rosmariinia 4 viipaletta sitruunaa Anna kalan sulaa pakkauksessaan jääkaapissa tai poista pakkaus ja sulata kala mikroaaltouunissa sulatusteholla. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla. Siirrä sipulit sivuun. Paista myös paprikasuikaleet pannulla kovalla lämmöllä, kunnes sulava vesi on haihtunut. Kaada sipulit ja oliiviviipaleet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja levitä tasapohjaiseen uunivuokaan. Paloittele seiti. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla ja asettele ne tasaisin välein vihannespetiin tehtyihin syvennyksiin. Pane muutama rosmariininlehti ja ohut sitruunaviipale jokaiselle kalapalalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 15­25 minuuttia kalan sulamisasteen mukaan. Kala on kypsä, kun se on muuttunut läpikuultamattomaksi. Koristele rosmariinin lehdillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja raastesalaattia. Piperrada eli baskilainen munakas 3 annosta 2 rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä 1 (n. 100 g) salaattisipuli 2 valkosipulinkynttä 1 iso punainen paprika 1 iso keltainen paprika 2­3 Pirkka-tomaattia 1/2 tl suolaa pisara tabascoa MUNAKAS: 1 rkl oliiviöljyä 4­5 kananmunaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria hienonnettua persiljaa TARJOLLE: 6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai n. 70 g Pirkka ohuen ohuita saunapalviviipaleita 1 patonki 2 rkl oliiviöljyä koittele varovasti kunnes ne kuumenevat. Peitä kannella ja anna vihannesten kypsyä pehmeiksi miedolla lämmöllä 5­10 minuuttia. Mausta vihannessekoitus suolalla ja tabascolla. Riko munat kulhoon ja lisää suola. Sekoita vain sen verran että keltuaiset rikkoutuvat. Työntele vihannekset pannun reunoille ja lisää keskelle öljyä. Nosta lämpöä ja kaada pannulle munaseos. Kuumenna ja työntele munaseosta lastalla pohjasta niin että se hyytyy tasaisesti. Sammuta levy, kun muna on vielä kosteaa. Jauha ainesten päälle reilusti mustapippuria ja hienonnettua persiljaa. Paahda leivät uunissa grillivastuksen alla molemmin puolin kauniin värisiksi. Laskosta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele ne sekä paahdetut leivät pannun reunoille. Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa. Jos k u KKI!ihtänpnaenknseat,psioirisVIN tyt v a ä äytät pien Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi, kuori ja viipaloi valkosipulit. Suikaloi paprikat. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi ja voitele leikkauspinnat oliiviöljyllä. Lado patonkiviipaleet pellille leivinpaperin päälle paahtamista varten. Kuumenna oliiviöljy suuressa pinnoitetussa pannussa. Lisää sipulirenkaat ja valkosipuli, kuullota pari minuuttia. Lisää paprikat ja anna niiden hetki pehmetä sekoitellen. Lisää tomaattilohkot ja se10 in ne rä kypsen pidä ne lämpim n. nulta ja aistamise n aja pan an p panmunakka nnek set takaisin isää viha una on hyytynyt. L m nuun, kun

Section 1

Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10

Miksi näet tämän sivun?

Selaimesi Flash Player on liian vanha tai Javascript ei ole päällä, joten näet julkaisun tekstiversion.

Lukeaksesi julkaisun Digipaper-muodossa asenna/päivitä Flash Player tästä tai laita Javascript päälle.

Digipaper-julkaisun lukeminen edellyttää vähintään
Flash Player versiota 7.


Jos selaimeesi ei ole asennettu ajantasaista Flash Playeriä, voit asentaa tai päivittää sen tästä.
© Copyright 2004-2006 Mederra Oy