Sivu 5

Salviakyljyksiä ja pähkinänuudelia 4 annosta 1 rs (n. 400 g) Pirkka-porsaankyljyksiä 4 rkl Pirkka Välimeren salviatahnaa 1 kananmuna 3/4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa mustapippurirouhetta juoksevaa margariinia PÄHKINÄNUUDELI: Tapasjuurekset 6 annosta Hunaja-yrttimarinoitu juusto 8 annosta 3 palaa (à 250 g) Pirkka-vehnänuudelia 1 pieni (n. 150 g) purjo 2 rkl öljyä 1/2 ps (à 300 g) Pirkka-paprikasuikaleita (pakaste) 1 dl Pirkka-suolapähkinöitä 3 tl Pirkka-soijakastiketta 1/2 tl suolaa VIINI-LEHTI SUOSITTELEE: Punaviini: Tanguero TempranilloBonarda, Argentiina Alkon numero: 450377, 5,96 Valkoviini: False Bay Chardonnay, Etelä-Afrikka Alkon numero: 594537, 7,99 Valkoviini: Parallèle 45, Ranska Alkon numero: 586807, 9,98 700 g perunoita (Rosamunda) 3 suurta (700 g) tuoretta punajuurta 1 pkt (170 g) pekonia 1/2 dl Pirkka Thai Sweet -chilikastiketta 2 tl basilikaa tai oreganoa ripaus merisuolaa myllystä noin 250 g pitkään kypsytettyä Manchegoa tai emmentalia MARINADI: Nuiji porsaankyljykset muovin sisällä. Sivele kyljykset molemmin puolin salviatahnalla. Riko syvälle lautaselle kananmuna. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita jauhoihin suolaa ja mustapippurirouhetta. Kastele kyljykset kananmunaan ja kuorruta vehnäjauhoilla. Kuumenna rasva isossa paistinpannussa. Ruskista kyljykset molemmin puolin. Käännä lastalla varovasti, ettei panerointi irtoa. Pane päälle kansi ja anna hautua noin 10 minuuttia. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Pane pähkinät muovipussiin ja riko pähkinöitä hieman lihanuijalla. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota purjoviipaleet. Lisää kasariin paprikasuikaleet ja kuullota vielä hetki. Sekoita joukkoon pähkinät, soijakastike ja suola. Lisää nuudelit ja sekoittele. Kuumenna hyvin. Tarjoa heti. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Nosta perunat kulhoon ja mausta chilikastikkeella. Anna perunoiden maustua sen aikaa jääkaapissa, kun valmistat punajuuret. Kuori punajuuret ja leikkaa ne kahtia. Leikkaa puolikkaat kuuteen osaan lohkoiksi ja pekoniviipaleet neljään osaan. Kiepauta pekonipalat punajuurien ympärille. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Taita leivinpaperin keskelle taitos, jotta uunipelti jakaantuu kahteen osaan. Kaada perunalohkot ja punajuuret uunipellille omille puolilleen. Ripottele pinnalle yrttiä. Paista perunoita ja punajuuria 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30­35 minuuttia. Mausta kypsät perunat suolalla. Tarjoa lisänä valkosipulidippiä. 1 dl Pirkka-rypsiöljyä 3 rkl sitruunanmehua 1 1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa 1 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa tai oreganoa 1 rkl tuoretta hienonnettua sitruunamelissaa Ota juusto huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Poista juustosta mahdollinen kuori ja viipaloi juusto noin 1/2 sentin paksuisiksi kolmionmuotoisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset hyvin. Aseta juustoviipaleet tasapohjaiseen tarjoiluastiaan. Lämmitä juustovatia uunissa viisi minuuttia. Kaada marinadi juustopaloille ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti ennen ruokailua. 5

Section 1

Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10

Miksi näet tämän sivun?

Selaimesi Flash Player on liian vanha tai Javascript ei ole päällä, joten näet julkaisun tekstiversion.

Lukeaksesi julkaisun Digipaper-muodossa asenna/päivitä Flash Player tästä tai laita Javascript päälle.

Digipaper-julkaisun lukeminen edellyttää vähintään
Flash Player versiota 7.


Jos selaimeesi ei ole asennettu ajantasaista Flash Playeriä, voit asentaa tai päivittää sen tästä.
© Copyright 2004-2006 Mederra Oy