Sivu 3

Paella 6 annosta Espanjalaisen ruoan monipuolisuus tunnetaan ympäri maailmaa ­ vahvoja makuja, paljon hedelmiä ja kasviksia. Muun muassa Tapas on alkupalaksi ja välipalaksi tarkoitettu ateria; pieni lautasellinen lämpimiä tai kylmiä suupalasia. VINKKI! t Jo s kä y tä ieläviä sin huuhdo harjaa ja pukoita, aikaa paprikan sim yhtä ne. Lisää anssa. k ja purjon 1 rs (450 g) Pirkka hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita 1 pkt (170 g) amerikanpekonia 1/2 ps (100 g) pakastettuja sipulikuutioita tai 1 sipuli (2­3 hienonnettua valkosipulinkynttä) 1 1/2 dl Pirkka-pitkäjyväistä riisiä 1 tl paprikaa tai currya 1/2 tl mustatai sitruunapippuria 1/2 dl tomaattipyreetä 4 dl vettä 1­2 rkl kasvistai lihafondia 1 purjo 1 paprika 1 ps (180 g) Pirkka-kuorittuja katkarapuja 1 tlk (250 g) Pirkka-simpukoita tai 150 g pakastesimpukoita 1 ps (200 g) Pirkka-herneitä (pakaste) KORISTELUUN: Appelsiininen porkkanakeitto 4 annosta 1 sitruuna kokonaisia katkarapuja tai sinisimpukoita kirveliä tai persiljaa 4­6 (350 g) Pirkka-porkkanaa 1 sipuli 1 rkl öljyä 1 tlk (500 g) Pirkka-tomaattimurskaa 1 Pirkka-kasvisliemikuutio n. 7 dl vettä 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria VIINI-LEHTI SUOSITTELEE: Valkoviini: Grey Fox Chardonnay, Yhdysvallat Alkon numero: 576127, 7,95 Valkoviini: Baron von Heyl Estate Riesling, Saksa Alkon numero: 580247, 10,76 Valkoviini: Trimbach Pinot Gris Réserve, Ranska Alkon numero: 571257, 15,99 Ruskista broilerinsuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa. Siirrä lihat pois ja huuhdo pannu. Ruskista paistokasarissa suikaloitu pekoni. Sekoita pekonin joukkoon sipulikuutiot ja riisi, joka saa tulla läpikuultavaksi. Mausta seos hienonnetuilla valkosipulin kynsillä, tomaattipyreellä, paprikalla ja pippurilla. Kaada päälle vesi. Lisää fondia 1­2 ruokalusikallista maun mukaan ja ruskistetut broilerisuikaleet. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita suikaloitu paprika ja halkaistu, huuhdottu, hienonnettu purjo ruoan joukkoon. Hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää aivan lopuksi herneet, katkaravut ja valutetut simpukat. Kuumenna ja tarkista maku. Koristele kokonaisilla katkaravuilla, sitruunalohkoilla ja kirvelillä tai persiljalla. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa. Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kiehauta kasvikset öljyssä kunnes sipuli hiukan pehmenee. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja noin puoli litraa vettä. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella tai sosemyllyllä. Lisää loppu vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiininmehu ja raastettu kuori, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi lämpimiä voileipiä. 3

Section 1

Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10

Miksi näet tämän sivun?

Selaimesi Flash Player on liian vanha tai Javascript ei ole päällä, joten näet julkaisun tekstiversion.

Lukeaksesi julkaisun Digipaper-muodossa asenna/päivitä Flash Player tästä tai laita Javascript päälle.

Digipaper-julkaisun lukeminen edellyttää vähintään
Flash Player versiota 7.


Jos selaimeesi ei ole asennettu ajantasaista Flash Playeriä, voit asentaa tai päivittää sen tästä.
© Copyright 2004-2006 Mederra Oy