Lainaa helposti

Me esittelemme sopivimmat lainojen kilpailutuspalvelut, joiden avulla teet parhaan lainan löytymisestä helpompaa.
Alla olevasta listauksesta näet palvelumme tämän hetken suosituimmat lainapalvelut.

Muokattu-vaaka-logo-vertaalainaa-scaled.jpg
5 Stars

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainaa 5000€, maksuaika 3v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 159,17€, takaisinmaksettava summa 5730€ sekä todellinen vuosikorko on 9,45%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Esittelemme, vertailemme ja kilpailutamme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 240 kuukautta. Lainan voi aina maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä kuluja. Nimellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 0 % ja 20 %. Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Palvelumme HelppoLaina.fi esittelee mielestämme parhaat lainanvälityspalvelut. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Hae lainaa jopa 60 000 euroa sinulle sopivalla kuukausierällä

HelppoLainan lainapalvelusta voit löytää parhaan lainan helposti tarpeesi mukaan 1000–60 000 euroa. Voit valita haluamasi lainasumman ja takaisinmaksuajan itse, väliltä 1–15 vuotta. Tämän ansiosta voit räätälöidä lainan ehdoiltaan itsellesi sopivaksi.

Kuukausierän suuruutta harkitessa on tärkeää ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne ja mahdolliset yllättävät menot. Kuukausierän tulee olla sellainen, että sen maksaminen onnistuu helposti joka kuukausi. Näin vältät maksuongelmat ja luottotappiot. Me esittelemme hyväksi havaittuja lainavertailupalveluita, kuten Vertaalainaa.fi josta lainaa voi hakea ilman vakuuksia kaikkina kellon aikoina.

Halutessasi voit aina lyhentää lainaa sovittua suuremmissa erissä, jolloin korkokustannukset jäävät pienemmiksi. Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, sillä pitkä laina-aika kasvattaa korkokuluja. Onkin hyvä harkita tarkkaan, kuinka pitkän takaisinmaksuajan valitset, ja mikä on sinulle sopiva kuukausierä. Tarjoamme myös tietoa siitä, miten voit hakea lainaa Virosta, joten saat todella paljon tietoa lainojen kattavasta vertailusta.

Lainojen kilpailutus – Helppo tapa löytää edullisin laina

Lainan kilpailutus on yksinkertainen keino löytää edullisin laina omiin tarpeisiin. Kotimainen vertailupalvelumme tarjoaa kattavan vertailun eri lainojen välillä, ja vertailuun kannattaa ottaa mukaan myös eri lainantarjoajien lainaehdot, korot ja kulut. Kilpailuttamalla lainat voi löytää edullisemman lainan, jolla säästää kuluissa ja koroissa. Suosittelemme käyttämään maksuttomia lainojen kilpailutuspalveluita, jotka auttaa löytämään sopivan lainatarjouksen nopeasti ja vaivattomasti. Lainojen kilpailutuspalveluiden avulla vertailla lainoja täysin maksutta.

Hae lainaa ja valitse sopivin laina helposti vertailun avulla

Elämässä tulee usein tilanteita, jolloin tarvitsemme lisärahoitusta esimerkiksi suunniteltuihin hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Yksi tällainen rahoitusmuoto on laina, joka on sopimus lainanantajan ja lainanottajan välillä. Lainanantaja antaa lainaa tietyillä ehdoilla, joihin kuuluvat esimerkiksi lainasumma, laina-aika, kuukausilyhennykset ja korot. Lainanottaja sitoutuu maksamaan lainan takaisin sovitun maksuohjelman mukaisesti.

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat lainaa usein omilla ehdoillaan ja tekevät lainanottajalle tarjouksen. Lainanottaja voi hyväksyä tai hylätä tarjouksen, ja pankin tekemä tarjous ei sido lainan nostamiseen. Kun vertailet lainoja, on tärkeää kiinnittää huomiota kustannuksiin ja maksuerän suuruuteen.

HelppoLainan avulla voit kilpailuttaa lainat ja hakea lainaa fiksummin heti kun sitä tarvitset ja saada henkilökohtaiset luottopäätökset kaikilta vertailussamme mukana olevilta pankeilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Voit helposti vertailla lainoja ja valita itsellesi sopivan lainan tilillesi.

Lainan takaisinmaksu

Hanki tarvitsemasi rahat helposti HelppoLainan avulla. Meiltä voit hakea lainaa helposti aina 60 000 euroon asti ja valita takaisinmaksuajan joustavasti 1-15 vuoden väliltä.

Lainan takaisinmaksu on helppoa ja ennakoitavaa, sillä maksat kuukausittain sovitun summan, joka sisältää lainan lyhennyksen, koron ja mahdolliset käsittelymaksut. 

Jos haluat nopeuttaa lainan maksua tai maksaa sen kokonaan pois, voit tehdä sen helposti ilman lisäkustannuksia.

Hae sopivaa lainaa HelppoLainan kautta, valitse juuri sinulle sopiva kuukausierä ja valitse itsellesi edullinen lainatarjous useiden tarjousten joukosta.

Hae lainaa helposti myös iltaisin ja viikonloppuisin

Lainan hakeminen onnistuu helposti ympäri vuorokauden, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lainapäätös saapuu yleensä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen ja voit vertailla pankkien tarjoamia lainoja keskenään. Palvelumme vertailee lainojen todellisia vuosikorkoja, jotta voit helposti vertailla lainojen kustannuksia. Valitse sopiva lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus joustavasti oman aikataulusi mukaan. Jos haluat saada lainan tilillesi nopeasti, kannattaa valita lainanmyöntäjä, joka siirtää rahat tilillesi myös iltaisin ja viikonloppuisin. Vertailussamme näet, mitkä lainanmyöntäjät siirtävät rahat nopeasti tilille.

Todellinen vuosikorko kertoo mikä lainatarjouksista on edullisin

Lainaa hakiessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös lainaan liittyviin kuluihin ja palkkioihin, jotka voivat vaihdella eri lainanantajien välillä. Todellinen vuosikorko on tärkeä mittari, joka huomioi kaikki lainasta perittävät kulut ja palkkiot, ei pelkästään korkokulut. Pankit voivat esimerkiksi veloittaa lainan avausmaksun tai kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Suuremman koron tarjoavalla pankilla voi olla vähemmän muita kuluja, joten kokonaiskustannukset voivat silti olla pienemmät kuin pienemmän koron tarjoavalla pankilla, jolla on enemmän muita kuluja.

HelppoLainan kautta vertailet lainat helposti todellisen vuosikoron mukaan. Näin löydät varmasti edullisimman vaihtoehdon. Todellinen vuosikorko on vertailukelpoinen mittari eri pankkien välillä ja helpottaa lainojen vertailua keskenään. Huomioi myös, että lainanantajat voivat siirtää lainan tilillesi vain arkipäivisin lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen, joten tarvittaessa valitse sellainen lainanantaja, joka siirtää rahat nopeasti myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Korkomarginaali ja viitekorko

Lainan kokonaiskorkoon vaikuttaa pankista ja lainatyypistä riippuen kaksi eri korkokantaa: korkomarginaali ja viitekorko. Korkomarginaali on pankin tai rahoitusyhtiön lainalle asettama korko, joka pysyy samana koko laina-ajan. Viitekorkona käytetään yleensä rahamarkkinoiden viitekorkoa, kuten euriboria. Euribor-korko vaihtelee päivittäin, mutta lainasopimuksissa se tarkistetaan yleensä 12 kuukauden välein. Vakuudettomissa lainoissa korko voi muodostua pelkästä marginaalista, jolloin viitekorolla ei ole vaikutusta. Asuntolainoissa korko muodostuu yleensä sekä euriborista että pankin omasta marginaalista. Suomessa käytetään asuntolainoissa usein 12 kuukauden euriboria, joka vaikuttaa lainanottajan korkokustannuksiin. Korkokannat ja niiden vaikutus kannattaa tarkistaa lainasopimuksesta. HelppoLaina auttaa löytämään sinulle sopivan lainan vertailemalla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia, jotta löydät edullisimman vaihtoehdon.

Pyydä henkilökohtainen lainatarjous

Haluamme tehdä lainan hakemisesta helppoa ja vaivatonta palvelumme käyttäjille. Tavoitteenamme on löytää jokaiselle asiakkaallemme sopiva lainatarjous, joka on räätälöity yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. 

Halutessasi edullisen lainan ja matalan korkoprosentin, on tärkeää täyttää lainahakemus huolellisesti ja ilmoittaa kaikki tarvittavat tiedot tarkasti. Pankit vaativat usein todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen lainan myöntämistä, joten on hyvä tarkistaa tarkasti oma tulotilanne ennen hakemuksen lähettämistä.

Suosittelemme myös harkitsemaan yhteishakijan lisäämistä lainahakemukseen, sillä kahden henkilön takaisinmaksu vastaa pankin kannalta pienempää riskiä, mikä saattaa heijastua lainan edullisempana korkona. Kun valitset sopivan lainan, saat rahaa käyttöösi heti ja voit hoitaa kaikki lainaan liittyvät asiat vaivattomasti verkossa. Hae lainaa helposti ja nopeasti HelppoLainan avulla!

Löydä pienikorkoinen laina helposti

Lainan hakeminen voi olla usein vaivalloista ja aikaa vievää, ja moni voi tuntea olonsa hämmentyneeksi lainatarjousten ja ehtojen keskellä. Helppolaina tarjoaa kuitenkin ratkaisun tähän ongelmaan – voit hakea lainaa helposti ja nopeasti verkossa, ja saat tarjouksia useilta eri lainanmyöntäjiltä.

Voit käyttää Helppolainan palvelua kilpailuttaaksesi eri lainatarjouksia keskenään ja löytääksesi itsellesi parhaan ja edullisimman vaihtoehdon. Sinun tarvitsee vain täyttää yksinkertainen lainahakemus verkossa, ja saat lainatarjouksia useilta eri lainanmyöntäjiltä. Voit vertailla tarjouksia helposti ja löytää sopivan lainan omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivaksi.

Hae lainaa helposti ja nopeasti Helppolainan avulla ja voit säästää rahaa koroissa ja kuluissa. Voit käyttää säästetyt rahat muihin tärkeisiin asioihin ja nauttia elämästä ilman taloudellisia huolia.

Laina pienellä korolla löytyy vain vertailemalla

Lainan korko vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Pienikorkoinen laina on pankin tapa osoittaa luottamusta lainanhakijaan. Lainan koron lisäksi on tärkeää huomioida myös muut mahdolliset kulut, kuten avaus- ja käsittelykulut, jotka vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko kertoo kaikki lainan kulut yhdellä luvulla, joten sen avulla lainavertailu on helppoa ja vaivatonta. Muista vertailla lainatarjouksia aina todellisen vuosikoron perusteella, jotta voit löytää itsellesi edullisimman lainan.

Muista kilpailuttaa lainat samoin, kuin muutkin hankintasi

Kilpailuttaminen on sana, joka usein liitetään erilaisten palveluiden ja tuotteiden hankintaan. Kun teemme merkittäviä hankintoja, vertaamme usein eri vaihtoehtoja löytääksemme parhaan tarjouksen – olipa kyseessä sitten uusi puhelin, auto tai jopa loma. Samalla periaatteella myös lainojen kilpailuttaminen voi säästää sinulle huomattavia summia pitkällä aikavälillä. Jokainen prosenttiyksikkö, jonka voit säästää lainan korossa, merkitsee satoja tai jopa tuhansia euroja vuosien varrella. Ja kun haluat kilpailuttaa muita hankintojasi ja varmistua siitä, että saat parhaan mahdollisen hinnan, VertaaHintaa.fi on erinomainen työkalu tuotteiden hintojen vertailuun eri verkkokaupoissa. Olipa kyse sitten lainoista tai päivittäistavaroista, muista aina kilpailuttaa ja vertailla – säästät sekä aikaa että rahaa!

Lainan lyhennystavat

On olemassa erilaisia tapoja lyhentää lainaa, joista voit sopia yhdessä lainanantajasi kanssa. Pääsääntöisesti lainaa on mahdollista lyhentää kolmella eri tavalla: annuiteettilainana, tasaerälainana ja tasalyhennyslainana. Annuiteettilaina on yleisin ja suosituin lainan lyhennystapa.

Annuiteettilaina on laina, jossa lyhennyserät ovat samansuuruisia koko laina-ajan, mutta korkojen osuus lyhennyserässä vaihtelee laina-ajan kuluessa. Alussa koron osuus on suurempi, ja loppua kohden lyhennyksen osuus kasvaa.

Tasaerälaina on laina, jossa lyhennyserät ovat aina samansuuruisia, mutta korkojen osuus lyhennyserästä pienenee ajan kuluessa.

Tasalyhennyslaina puolestaan tarkoittaa lainaa, jossa lainan takaisinmaksuaika on jaettu tasaeräisiin osiin, joissa sekä lainan lyhennyksen että koron maksaminen on tasapuolisesti jaettu koko laina-ajan yli.

Lyhennystavan valinta riippuu usein henkilökohtaisista taloudellisista tilanteista ja mieltymyksistä. Annuiteettilaina on usein helpoin ja selkein vaihtoehto, mutta muut lyhennystavat voivat sopia paremmin tiettyihin tilanteisiin tai lainaajan omiin tarpeisiin. Lainan lyhentämistapa vaikuttaa myös siihen, miten korkojen ja lainan kokonaiskustannusten kehitys jakautuvat laina-ajan kuluessa.

Hae lainaa sinulle sopivalla maksuajalla

Tärkeä tekijä lainaa haettaessa on sopivan maksuajan valitseminen. Pitkä maksuaika saattaa houkuttaa pienemmän kuukausierän takia, mutta pitkän laina-ajan kustannukset kasvavat. Pienikorkoinen laina kerryttää enemmän kuluja, jos maksuaikaa pidennetään, koska lainan pääoma lyhenee hitaammin ja korkokulut kasvavat pidemmältä ajalta.

Laina-aikaa kannattaa valita siten, että laina lyhenee mahdollisimman nopeasti, mutta samalla jää rahaa muuhun käyttöön ja myös säästäminen onnistuu. Näin pienet yllättävät menot tai lomamatka eivät vaadi uuden lainan ottamista tai luottokortin käyttöä.

On myös tärkeää muistaa, että lainan voi maksaa takaisin nopeammin tai sovittua suuremmissa erissä. Tällöin lainan kustannukset ovat edullisempia, sillä korko- ja käsittelykulut maksetaan vain todelliselta laina-ajalta.

Kuka voi hakea lainaa?

Erilaiset rahoitustarpeet voivat yllättää kenet tahansa, ja on tärkeää tietää, mistä löytää sopivan lainan nopeasti ja helposti. HelppoLaina tarjoaa avun lainan hakemiseen, kun täytät tiettyjä perusvaatimuksia:

  • Olet täysi-ikäinen
  • Asut vakituisesti Suomessa
  • Sinulla on säännölliset tulot, esimerkiksi palkkatulot tai eläketulot
  • Sinulla on suomalainen pankkitili ja oma henkilökohtainen puhelinliittymä.
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

On hyvä muistaa, että eri pankit voivat asettaa erilaisia vaatimuksia luoton hakijalle, kuten esimerkiksi korkeammat tulorajat tai pidemmän työhistorian. Lisäksi eri pankkien luotonmyönnön ikärajat voivat vaihdella merkittävästi. HelppoLaina auttaa sinua vertailemaan luottotarjouksia eri pankkien välillä ja löytämään parhaan vaihtoehdon sinulle. 

Paras laina löytyy vertailemalla

Voit löytää itsellesi parhaan lainan helposti ja nopeasti HelppoLainan vertailusta, sillä esittelemme lukuisia maksuttomia palveluita lainojen vertailuun. Palvelumme käyttäjänä voit valita, minkä lainatarjouksen hyväksyt ja mitkä hylkäät. Lainoja vertaillessasi näet jokaisen lainatarjouksen korot ja käsittelykustannukset selkeästi eriteltynä.

Lainan hakeminen ja tarjousten vertailu HelppoLainan avulla on helppoa ja turvallista. Saat henkilökohtaisen luottopäätöksen ja korkotarjouksen kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Näin voit löytää edullisen lainan jopa kymmenien lainantarjoajien valikoimasta nopeasti ja ilman useiden hakemusten täyttämistä. Voit jättää oman hakemuksesi palvelumme kautta vaikka heti.

Lainaa heti ilman vakuuksia

Voit vertailla ja kilpailuttaa lainasi maksuttomasti ja nopeasti HelppoLainan avulla. Palvelussamme voit täyttää yhden hakemuksen ja saat lainatarjouksia suoraan useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Tarjousten vertailu on helppoa ja saat lainan tilillesi nopeasti, jopa samana päivänä. Saamiesi tarjousten kanssa voit tehdä päätöksen ilman minkäänlaista sitoumusta.

Jos tarvitset rahaa nopeasti, kannattaa harkita pikavippiä tai joustoluottoa, joka tarjoaa joustavan ja nopean rahoitusvaihtoehdon. Joustoluotossa saat käyttöösi luottorajan, jolta voit nostaa rahaa tilillesi tarpeesi mukaan. 

Lainaa heti tilille - näin se onnistuu

Tarvitsetko lainaa heti tilillesi? Kilpailuta lainatarjoukset HelppoLainan palvelussa, niin voit saada lainaa heti tilille – jopa saman päivän aikana. Muista kuitenkin, että pankit tarvitsevat usein todistuksen tuloistasi ennen rahojen siirtämistä. Siksi onkin hyvä valmistautua lainahakemukseen jo etukäteen ja etsiä tarvittavat tositteet, kuten palkka- tai eläketodistukset.

Toisaalta jotkut pankit voivat myöntää lainan tilillesi jopa ilman liitteitä. HelppoLainan palvelussa voit vertailla lainatarjouksia ja löytää nopean lainan, jonka saat käyttöösi parhaimmillaan jo muutamassa minuutissa. Huomioi kuitenkin, että lainan maksunopeus on pankkikohtainen, joten tutustu tarkasti kuhunkin lainatarjoukseen ja niiden ehtoihin.

HelppoLaina.fi on monipuolinen palvelu

HelppoLaina.fi on palvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen helpon ja nopean tavan löytää sopivat lainapalvelut Suomessa. Sivusto esittelee kattavan valikoiman eri lainantarjoajia ja niiden tarjoamia lainatuotteita. Käyttäjät voivat vertailla eri palveluiden korkoja ja lainaehtoja, ja löytää siten itselleen parhaiten sopivan lainan helposti ja vaivattomasti.

HelppoLaina.fi:n avulla lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Käyttäjän tarvitsee vain täyttää yksinkertainen lainahakemus sivustolla, ja sen jälkeen palvelu etsii käyttäjälle parhaat lainavaihtoehdot tarjolla olevien lainantarjoajien joukosta. Käyttäjä voi sitten vertailla eri vaihtoehtoja ja valita itselleen sopivimman lainan.

HelppoLaina.fi on hyödyllinen palvelu kaikille, jotka tarvitsevat lainaa helposti ja nopeasti. Sivuston avulla käyttäjät voivat löytää lainan helposti ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen lainan hakemista. HelppoLaina.fi:n avulla lainan hakeminen on vaivatonta ja helppoa, ja sivuston kattavien tietojen avulla käyttäjät voivat tehdä tietoon ja kokemukseen perustuvan päätöksen lainan ottamisesta.

HelppoLaina.fi on turvallinen ja luotettava

HelppoLaina.fi:n käyttö on turvallista, sillä sivusto tarjoaa vain luotettavia ja hyvämaineisia lainanvälittäjiä. Näin käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että he saavat parhaan mahdollisen lainan ja että heidän tietonsa pysyvät turvassa.

Palvelun käyttö on myös erittäin helppoa ja selkeää, sillä sivustolla on käyttäjäystävällinen ja selkeä käyttöliittymä. Käyttäjät voivat helposti löytää tarvitsemansa tiedot ja tehdä päätöksen lainan hakemisesta nopeasti ja helposti.

Voidaan todeta, että HelppoLaina.fi on erinomainen palvelu kaikille, jotka etsivät helppoa tapaa löytää sopiva laina Suomessa. Sivusto tarjoaa kattavan valikoiman eri lainanvälittäjiä, jotka tarjoavat erilaisia lainatuotteita eri tarpeisiin. Käyttäjät voivat vertailla eri vaihtoehtoja ja löytää itselleen parhaiten sopivan lainan helposti ja nopeasti. Palvelun käyttö on myös turvallista ja helppoa, mikä tekee HelppoLaina.fi:sta erinomaisen vaihtoehdon kaikille, jotka tarvitsevat lainaa.

HelppoLaina auttaa löytämään lainaa helposti

On tärkeää huomata, että HelppoLaina.fi ei itse myönnä lainoja. Sen sijaan palvelu auttaa käyttäjiä löytämään parhaat lainantarjoajat ja lainatuotteet, ja käyttäjät voivat sitten itse hakea lainaa valitsemaltaan lainanvälittäjältä tai pankilta.

Palvelun käyttö on myös täysin ilmaista, eikä käyttäjiltä peritä mitään maksuja tai kuluja lainojen hakemisesta. Käyttäjien on kuitenkin tärkeää muistaa, että lainanvälityspalveluiden kautta haettavat lainat voivat sisältää erilaisia korkoja ja kuluja, jotka vaihtelevat lainantarjoajien välillä. Siksi onkin tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huolellisesti ennen lainan hakemista.

HelppoLaina.fi on erinomainen palvelu kaikille, jotka etsivät helppoa ja nopeaa tapaa löytää sopiva laina Suomessa. Palvelun avulla käyttäjät voivat säästää aikaa ja vaivaa vertailemalla eri lainantarjoajia yhdestä paikasta käsin, ja löytää siten parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiinsa.

HelppoLaina tarjoaa moniouoliset lainatuotteet

On myös hyvä huomata, että HelppoLaina.fi:n kautta haettavat lainat ovat yleensä kulutusluottoja, joita voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi kodin remontointiin, auton hankintaan, matkustamiseen tai yllättäviin menoihin. Lainan korko ja ehdot voivat kuitenkin vaihdella huomattavasti lainan määrästä, takaisinmaksuajasta ja muista tekijöistä riippuen, joten käyttäjien on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia ehtoja huolellisesti.

HelppoLaina.fi:n avulla käyttäjät voivat myös parantaa mahdollisuuksiaan saada hyväksytty lainapäätös. Tämä johtuu siitä, että palvelu auttaa käyttäjiä löytämään parhaat lainantarjoajat, jotka tarjoavat sopivat lainatuotteet käyttäjän henkilökohtaisten tietojen ja taloudellisen tilanteen perusteella. Lainanvälityspalveluiden kautta haetut lainat voivatkin olla usein edullisempia ja paremmin räätälöityjä kuin suoraan pankilta haetut lainat.

Miten HelppoLaina toimii?

Valitse sopiva lainasumma

Voit hakea lainaa 100 - 60.000 euroa. Lainasumman voit valita aina itse, oman tarpeesi mukaan.

Pyydä ilmaiset tarjoukset

Teemme yhteistyötä suomen parhaiden lainapalveluiden kanssa. Palvelumme kautta kilpailutat lainasi yli 25 pankin luotonantajan kesken.

Nopea lainapäätös

Lainapäätöksen saat heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Valitse sopivin lainatarjous

Saat aina useita lainatarjouksia joiden korkoa vertailemalla löydät helposti halvimman vaihtoehdon.Muista että lainan todellinen vuosikorko kertoo sen, mikä on halvin lainatarjous.

Hae lainaa helposti:

  • Aina sopiva lainasumma: Hae lainaa vain sen verran, kun sillä hetkellä tarvitset.
  • Aina sopiva maksuaika: Valitse omaan talouteesi soveltuva maksuaika.
  • Saat lainaa nopeasti käyttöösi: Laina siirtyy tilillesi keskimäärin 15 minuutissa.
  • Laina kilpailutetaan puolestasi: Kilpailuta laina usealla eri pankilla, täysin ilmaiseksi.
  • Valitse sinulle sopivin lainapalvelu.
  • Lainan kilpailuttamisessa kannattaa käyttää maksuttomia lainojen kilpailutuspalveluita.

Miksi valita HelppoLaina?

Meille kaikille tulee joskus se hetki, kun rahat ei vain tahdo riittää. HelppoLaina auttaa sinua näissä tilanteissa ja auttaa sinua löytämään nopeaa vakuudetonta lainaa helposti, jolla voit paikata yllättävät rahantarpeet.

Tietoa palvelustamme:

Mitä asiakkaamme sanovat?

Tarvitsin nopeasti pientä lainaa, mutta en tiennyt mistä sitä kannattaa hakea. Onneksi ystäväni suosittelivat minulle HelppoLaina.fi palvelua, josta sain nopeasti juuri tarvitsemani kokoisen lainan. En tiennyt että lainan hakeminen netistä voisi olla näin helppoa!
Anna
Tampere
Päätin yllättää tyttöystäväni viikon lomareissulla etelässä. Sain juuri oikean kokoisen lainan HelppoLaina.fi palvelusta. Lainan hakeminen oli yllättävän helppoa ja vaivatonta!
Aleksi
Helsinki
Halusin ostaa uuden puhelimen, mutta en halunnut ottaa sitä varten liian suurta kulutusluottoa. Onneksi HelppoLaina.fi palvelusta sain juuri sen kokoisen luoton, mitä todella tarvitsin!
Jonna
Pori

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voivat hakea kaikki Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot. Ikäraja palvelullemme on 18 vuotta. Lainanhakijalla on oltava Suomalainen pankkitili ja hänen tulee asua pysyvästi Suomessa.

Voit hakea lainaa palvelumme kautta 1000 – 70.000 euroa.

Voit hakea lainaa 1 – 20 vuoden maksuajalla.

HelppoLaina.fi ei myönnä lainaa, vaan me markkinoimme useita tunnettuja lainojen kilpailutuspalveluja. Mikäli sinulla on kysyttävää lainatuotteista, sinun tulee olla yhteydessä sen lainanvälittäjän asiakaspalveluun, jonka kautta olet lainaa hakemassa.

Tavoitat asiakaspalvelumme osoitteesta asiakaspalvelu@helppolaina.fi

Nimellinen vuosikorko kaikille tarjottaville lainoille on min. 4,0% / maks. 20,00%.

Me emme myönnä lainaa. Me ainoastaan esittelemme lainapalveluita ja tarjoamme muiden lainankilpailutuspalveluiden palveluita.

Mikäli asiakas ei suoriudu velastaan, perintä voidaan aloittaa joko luotonantajan tai kolmannen osapuolen toimesta. Tämä saattaa vaikuttaa heikentävästi asiakkaan luottotietoihin. Mikäli maksuaika umpeutuu, eikä asiakas pidennä maksuaikaansa, maksuajan umpeutumispäivää seuraavasta päivästä lähtien erääntyneestä summasta peritään viivästyskorkoa, sekä muita mahdollisesti muodostuvia perintäkuluja.

HelppoLaina.fi palvelun kautta lainaa voidaan myöntää kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot ja riittävän suuret ja säännölliset tulot.

Kun haet lainaa HelppoLaina.fi palvelusta, voit valita palvelun jossa lainasi kilpailutetaan noin 25 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat siis aina yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Lainatarjousten pyytäminen kauttamme on aina täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Mikä on laina?

Laina on taloudellinen sopimus, jossa lainanantaja antaa lainansaajalle tietyn summan rahaa, tavaraa tai palvelua sillä ehdolla, että lainansaaja maksaa tämän summan takaisin sovittuun aikaan ja yleensä lisättynä koroilla.

Lainaamiseen liittyvät lähes aina seuraavat komponentit:

Pääoma: Tämä on alkuperäinen summa, jonka lainanantaja antaa lainansaajalle. Se on se määrä, jonka lainansaaja on velvollinen maksamaan takaisin, huolimatta korosta tai muista maksuista.

Korko: Korko on prosentuaalinen maksu lainatusta summasta ja se on palkkio, jonka lainanantaja saa lainan antamisesta. Korko voi olla kiinteä (muuttumaton koko laina-ajan) tai vaihteleva (muuttuu esimerkiksi markkinakorkojen mukaan).

Takaisinmaksuaika: Laina-aika määrittää, kuinka kauan lainansaajalla on aikaa maksaa laina takaisin. Takaisinmaksu voi tapahtua useissa erissä (esim. kuukausittain) tai yhdessä suuressa erässä.

Hae lainaa helposti pyytämällä ilmaiset lainatarjoukset

Nykyään liian monet hakevat lainaa netistä ilman huolellista kilpailutusta. Kun lainaa hakee ensimmäisestä paikasta joka vastaan tulee, voi lainan kustannukset tulla myöhemmin suurena yllätyksenä. Tämän vuoksi kaikki lainat tulisi aina kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. HelppoLaina.fi on maksuton apuväline juuri lainojen kilpailuttamiseen ja lainavertailuun. Palvelumme kautta saat lainaa helposti ja tavoitat yhdellä ainoalla hakemuksella noin 25 pankkia ja muuta luotonantajaa. Saat siis yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löytyy helposti paras laina juuri sinulle.

HelppoLaina.fi – Lainaa helposti ja nopeasti

Kauttamme voit hakea lainaa helposti 1000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. 

Lainatuotteet joita tarjoamme on jatkuva joustoluotto, autolaina, kulutusluotto ja pankkilaina, joita voit hakea käyttöösi täysin oman tarpeesi mukaan. Palvelumme kautta voi hakea lainaa viikon jokaisena päivänä ja kaikkina kellon aikoina. Voit siis hakea lainaa juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Lähetettyäsi oman lainahakemuksesi suosittelemiimme lainapalveluihin, se kilpailutetaan yli 25 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken. Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi kun olet lähettänyt oman hakemuksesi.

Miten haen lainaa HelppoLaina.fi palvelusta?

Voit aloittaa lainan hakemisen tutustumalla esittelemiimme lainapalveluihin. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta, eikä se sido hakijaa mihinkään. Täytettyäsi ja lähetettyäsi lainahakemuksesi, saat lainapäätöksen välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat yleensä muutaman minuutin sisällä, joten pääset varsin nopeasti vertailemaan eri pankkien antamia lainatarjouksia.

Kuka voi hakea lainaa HelppoLaina.fi palvelusta?

HelppoLaina.fi palvelun kautta voidaan myöntää lainaa netistä kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille. Lainanhakijalla on oltava puhtaat luottotiedot, sekä säännölliset palkka- tai eläketulot.

Minkä tyyppistä lainaa voin hakea?

Lainatuote jota HelppoLaina.fi palvelusta voi hakea on jatkuva joustoluotto, kulutusluotto ja pankkilaina. Saat siis hakea lainaa helposti 100 – 60 000 euroa täysin oman tarpeesi mukaan. Jatkuva joustoluotto on erittäin joustava ja nykyaikainen lainatuote, joka takaa sen että saat lainaa helposti aina kun sitä tarvitset. Kertaluontoinen kulutusluotto ja pankkilaina ovat oikea valinta suurempaan lainan tarpeeseen. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset ja nosta lainaa heti tilille, kun sitä tarvitset.

Voinko saada lainaa heti tilille?

Kyllä voit. Esittelemme Suomen nopeimpia lainapalveluita, joista lainan saaminen on nopeaa ja helppoa. Suosittelemme palveluita Rahalaitos ja Omalaina jos tarvitset lainaa heti tilille. Varmalaina on maksuton lainanvälityspalvelu, joka kilpailuttaa lainahakemukset nopeasti yli 30 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Voit siis saada lainaa heti tilille, kilpailuttamisesta tinkimättä. Näin saat lainaa heti tilille:

  • Siirry palvelun sivustolle ja täytä siellä oleva lainahakemus.
  • Kun hakemus on täytetty, voit lähettää sen kilpailutettavaksi.
  • Lainapalvelu toimittaa valmiit lainatarjoukset muutamassa minuutissa.
  • Vertaa saamiasi lainatarjouksia ja valitse sopivin.
  • Toimita mahdollisesti pyydetyt liitteet.
  • Allekirjoita lainasopimus.
  • Nosta laina tilille.

Mistä lainan kulut kertyvät?

Joustoluotto on laina jonka lainan kulut ja korot kertyvät vain siitä summasta, jonka olet nostanut käyttöösi. Voit siis hakea vaikka 4000 euron luottorajan ja nostaa siitä vain 100 euroa. Tässä esimerkissä maksaisit kulut ja korot vain tuosta 100 eurosta ja sinulle jäisi vielä 3900 euroa nostovaraa pahan päivän varalle. Luottosopimuksesta ei aiheudu mitään kuluja, jos et nosta luottoa tilillesi.

Kulutusluotto ja pankkilaina ovat puolestaan kertaluontoisia lainoja, joten ne nostetaan tilille yhtenä kertamaksuna. Kulutusluoton ja pankkilainan kulut ja korot kertyvät koko lainasummalle siitä hetkestä asti, kun nostat sen tilillesi.

Miten laina maksetaan takaisin?

Voit hakea lainaa palvelumme kautta 1 – 20 vuoden maksuajalla. Täytettyäsi lainahakemuksen suosittelemissamme lainapalveluissa saat useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Jokaisessa lainatarjouksessa esitetään erittäin tarkasti lainan takaisinmaksusuunnitelma. Nostetun lainan voi milloin tahansa maksaa myös ennenaikaisesti ilman mitään lisäkuluja.

Tietoa Helppolaina-palvelusta:

Helppolaina on maksuton lainavertailupalvelu, jonka kautta saat paljon hyödyllistä tietoa lainoista. Kauttamme voit myös aloittaa lainojen yhdistämisen ja lainojen kilpailuttamisen.

Mitä jos lainaa ei maksa takaisin?

Mikäli asiakas ei suoriudu velastaan, perintä voidaan aloittaa joko luotonantajan tai kolmannen osapuolen toimesta. Tämä saattaa vaikuttaa heikentävästi asiakkaan luottotietoihin. Mikäli maksuaika umpeutuu, eikä asiakas pidennä maksuaikaansa, maksuajan umpeutumispäivää seuraavasta päivästä lähtien erääntyneestä summasta peritään viivästyskorkoa, sekä muita mahdollisesti muodostuvia perintäkuluja.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Et tarvitse. HelppoLaina.fi palvelun kautta haettu laina myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakija on itse vastuussa nostamastaan lainasta ja sen takaisin maksamisesta. Ennen lainan hakemista kannattaa aina ensin laskea tarkkaan oman talouden tulot ja menot, sekä laatia budjetti joka auttaa hahmottamaan oman taloudellisen maksukykysi.

Näin laadit budjetin omasta taloudestasi

Kun laadit budjetin omasta taloudestasi, saat selkeän ja yksinkertaisen kuvan omasta maksukyvystäsi. Mitä paremmin olet perillä omasta todellisesta maksukyvystä, sitä turvallisempaa sinun on tehdä päätöksiä lainan ottamiseen liittyen. Näin laadit yksinkertaisen budjetin kolmessa vaiheessa:

  • Laske yhteen kaikki tulosi kuukaudessa (palkka, etuudet, tuet, lapsilisät, muut tulot jne…)
  • Laske yhteen kaikki menosi kuukaudessa (vuokra, lainojen lyhennykset, sähkö, vesi, ruoka, vakuutukset jne…)
  • Vähennä menot tuloistasi, niin näet kuinka paljon sinulle jää rahaa menojen jälkeen.*

Kun olet laskenut sen kuinka paljon sinulle jää rahaa kuukausittain kun kaikki menot on laskettu, voit lähteä suunnittelemaan mahdollista lainan hakemista. Kun tiedät sen kuinka paljon voit kuukaudessa lyhentää lainaa, voit laskea lainalaskurilla sen kuinka suureen lainaan sinulla on varaa.

Löydä netin paras laina

Lainavertailun ja lainojen kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää itselleen netin paras laina. Lainamarkkinoilla kilpailu on kovaa, joten pankit ja muut luotonantajat ovat tottuneet siihen, että monet lainanhakijat käyttävät maksuttomia lainojen kilpailutuspalveluita. Näitä kilpailutuspalveluita on monta erilaista ja löydät niistä kattavan listauksen sivustolta www.top10-lainat.fi. Tämä on lainanhakijan kannalta erittäin hyvä asia, sillä kun pankit tietävät että lainanhakija saa heidän lainatarjouksen lisäksi yli 25 muuta lainatarjousta, saa se heidät tekemään mahdollisimman tarkkaan lasketun ja samalla edullisen lainatarjouksen. Tämän vuoksi lainojen kilpailutuspalveluiden käyttö on vuosi vuodelta suositumpaa. Kun olet saanut valmiit lainatarjoukset nähtäväksesi, voit aloittaa lainatarjousten vertailun ja halvimman lainan etsimisen. Kun haluat tietää mikä on halvin ja paras lainatarjous, kiinnitä huomiota lainatarjouksissa ilmoitettuun lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki lainaan kohdistuvat kulut, joten miten suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on silloin kyse. Lainavertailua tehdessä tulee myös huomioida lainan maksuaika ja se, miten se osaltaan vaikuttaa lainan kuluihin. Lainanvälityspalveluiden kautta voidaan myöntää lainaa työttömälle, jos hänellä on riittävän suuret tulot.

Hae lainaa helposti moneen eri tarpeeseen

Netistä voi hakea lainaa helposti moneen eri tarpeeseen, aina autolainasta lainojen yhdistämiseen. Lainojen käyttökohteita onkin varmasti yhtä paljon kuin on lainan hakijoitakin. Tietyt käyttötarkoitukset ovat kuitenkin olleet vuodesta toiseen suosituimpia, ja ne ovat: Yhdistelylaina, joustoluotto, autolaina, pikavippi ja kulutusluotto. Tässä lyhyt kuvaus edellä mainituista lainatuotteista:

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina on yksi suurempi vakuudeton laina, jolla maksetaan useita pieniä lainoja tai muita osamaksuja. Lainojen yhdistäminen on vuosi vuodelta suositumpaa, sillä siinä saa selvää säästöä lainan kuluihin. Lainojen yhdistäminen selkeyttää myös omaa talouden hallintaa, sillä yhden lainan maksaminen on paljon selkeämpää kuin monen lainan yhtäaikainen maksaminen.

Autolaina

Autolaina on nimensä mukaisesti auton ostamiseen tarkoitettu laina. Autolaina on yleensä 2000 – 30.000 euron suuruinen ja sen maksuaika on yleensä 1 – 6 vuotta. Autolainaa hakiessa kannattaa ostettavan auton käyttöikä arvioida realistisesti, eikä näin ollen kannata hakea autolainaa liian pitkällä maksuajalla. Jos puhutaan esimerkiksi 5000 euron arvoisesta autosta, voi olla että sen jäljellä oleva käyttöikä on 4 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ottaa autolainaan 5 vuoden maksuajan, maksaa tuota autoa vielä yhden vuoden ajan senkin jälkeen, kun se ei enää ole käyttökelpoinen. Tämä taas johtaisi siihen, että uutta autoa varten hankittavaa autolainaa tulisi maksettua vuoden ajan vanhan lainan kanssa samanaikaisesti.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on suomalaisten yleisin ja ehdottomasti suosituin lainatuote. Kulutusluotoilla maksetaan niin remontteja, lomamatkoja kuin perhejuhliakin. Kulutusluotto onkin kuluttamiseen tarkoitettu laina, jolla on varmasti satoja eri käyttökohteita. Kulutusluottoa voi hakea netistä ilman vakuuksia ja takaajia aina 60 000 euroon saakka. Löydät lisää tietoa kulutusluotoista myös palvelusta www.leijonalaina.fi.

Löydä netin paras laina vertailemalla

Netin kautta voi hakea lainaa monenlaiseen tarpeeseen. Verkossa toimii kymmeniä erilaisia lainapalveluita, joilla jokaisella on omat hinnastot ja lainaehdot. Tämän vuoksi itselleen sopivimman lainapalvelun löytyminen voi toisinaan osoittautua erittäin vaikeaksi, ellei jopa täysin mahdottomaksi tehtäväksi. Tämä on juuri se syy, minkä vuoksi HelppoLaina.fi on perustettu. Me haluamme auttaa kaikkia suomen kansalaisia löytämään itselleen parhaan mahdollisen lainan. HelppoLaina.fi on aidosti kotimainen ja 100% maksuton palvelu, jonka avulla teet lainavertailusta ja lainojen kilpailuttamisesta selkeämpää, helpompaa ja nopeampaa. Me esittelemme palvelussamme kaikki netin suosituimmat lainapalvelut, joista voi hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Kerromme tällä sivulla sinulle:

  • Miten kilpailutat lainan veloituksetta.
  • Miksi lainan kilpailuttaminen kannattaa.
  • Miten lainatarjouksia tulee vertailla.
  • Miten löydät halvimman lainan.
  • Mitä eroja eri lainatuotteilla on.

Kilpailuta laina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista

Tuotteiden, palveluiden ja muiden hankintojen kilpailuttaminen netissä on nykyään täysin arkipäiväistä. Silti tekemämme kyselyn mukaan suuri osa kuluttajista jättää lainan kilpailuttamisen tekemättä lainaa hakiessaan. Lainojen kilpailuttaminen on kuitenkin erittäin tärkeää, sillä sen avulla voi säästää merkittäviä summia lainan kuluissa ja koroissa. Tämän lisäksi on erittäin tärkeää vertailla myös lainan maksuehtoja ja sitä, kuinka joustavasta lainasta on kyse. 

Jokaisella lainapalvelulla on omat hinnastonsa ja lainaehtonsa, joten lainavertailu edellyttää useiden pankkien ja luotonantajien lainatarjousten pyytämistä. Tässä kohtaa HelppoLaina.fi pystyy auttamaan juuri sinua. Kilpailuta laina kauttamme, jolloin me voimme kilpailuttaa yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa puolestasi, täysin ilmaiseksi. Voit siis koska vain täyttää maksuttoman lainatarjouspyynnön palvelussamme ja vastaanottaa valmiit lainatarjoukset. Saatuasi lainatarjoukset pääset heti vertailemaan eri palveluiden hintaeroja ja lainehtoja. Tämän jälkeen voit valita parhaan lainatarjouksen ja päättää, haluatko hyväksyä sen. Lainatarjousten pyytäminen palvelustamme on aina maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Hae vakuudetonta lainaa helposti ja nopeasti

Palvelumme kautta voit hakea lainaa helposti ilman vakuuksia aina 60.000 euroon asti. Kun lainalle ei tarvita henkilö- tai muitakaan vakuuksia, nopeuttaa se lainan käsittelyä merkittävästi. Lainan ulosmaksun nopeuteen vaikuttaa palvelusta riippumatta seuraavat asiat:

  1. Kuinka paljon lainaa haetaan.
  2. Mihin kellon aikaan lainaa haetaan.
  3. Mikä viikonpäivä lainaa haetaan.
  4. Mihin pankkiin laina maksetaan.

1. Yleensä pienet lainat siirtyvät maksuun nopeammin, eikä niitä varten tarvitse toimittaa monia liitteitä. Suurempien lainojen kohdalla vaaditaan lähes poikkeuksetta todistukset omista tuloista.

2. Kellonaika jolloin lainaa haetaan, vaikuttaa merkittävästi myös siihen, kuinka nopeasti laina siirtyy tilillesi. Esimerkiksi monet pankit ja luotonantajat maksavat myönnettyjä lainoja asiakkaiden tileille vain omina aukioloaikoinaan. Pientenkin lainojen kohdalla laki määrää, että niitä voidaan maksaa asiakkaiden tileille vain kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana.

3. Myös viikonpäivällä on merkitystä kun lainaa haetaan. Vaikka lainahakemukset ovat auki viikon jokaisena päivänä, ei monikaan pankeista maksa lainoja ulos viikonloppuna. Jos siis haet lainaa viikonloppuna, se todennäköisesti maksetaan tilillesi vasta seuraavana arkipäivänä.

4. Kaikki lainapalvelut eivät pysty tekemään nopeaa siirtoa kaikkiin olemassa oleviin pankkeihin. Suurimpaan osaan laina voidaan siirtää 15 – 30 minuutissa, mutta joihinkin pankkeihin siirto voi viedä 1 – 2 arkipäivää.

Näin vertaat saamiasi lainatarjouksia oikein

Kun olet pyytänyt lainatarjoukset palvelustamme, on seuraavana tehtävänä niiden vertailu. Lainatarjousten vertailu kannattaa aloittaa kiinnittämällä huomiota sinulle tarjottuun maksuaikaan ja kuukausittain maksettavan kuukausierän suuruuteen.

Lainaan ei koskaan tule ottaa liian lyhyttä maksuaikaa, sillä se tarkoittaa silloin myös suurta kuukausittain maksettavaa lyhennyserää. Suurin osa lainojen maksuvaikeuksista aiheutuu siitä, että kuukausierän suuruus on laskettu yksinkertaisesti liian tiukalle. Kun kuukausierä on liian suuri, ei omaan talouden hallintaan jää yhtään pelivaraa ja yllättävän menon osuessa kohdalle, eivät rahat enää riitä lainan lyhennykseen.

Tästä alkaa monesti maksuvaikeudet ja maksamattomille lyhennyksille alkaa kertyä viivästyskuluja, jotka lisäävät entisestään maksuvaikeuksia. Valitsemalla lainaan hieman pidemmän maksuajan on myös kuukausierä pienempi ja voit laittaa rahaa jopa säästöön kuukausittain. Näin toimimalla pystyt ehkäisemään maksuvaikeudet, vaikka eteen tulisikin jokin yllättävä rahanmeno.

Tämän jälkeen kannattaa vertailla lainatarjousten kuluja ja korkoja. Helpoin tapa katsoa mikä on halvin ja mikä kallein laina, on kiinnittää huomiota lainatarjouksissa esitettyihin todellisiin vuosikorkoihin. Lainan todellisen vuosikoron laskemisessa otetaan huomioon kaikki lainaan kohdistuvat kulut, joten mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse. Kun olet karsinut pois kaikki liian lyhyellä ja liian suurella korolla tarjotut lainatarjoukset, on aika siirtyä vertailemaan lainan muita ehtoja.

Muiden ehtojen kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota lainan takaisinmaksun joustavuuteen. Kannattaa tarkistaa voiko lainassa pitää lyhennysvapaita kuukausia tai voiko laina-aikaa tarvittaessa pidentää?

Myös lainan korottaminen kannattaa tarkistaa, sillä lainan takaisinmaksun aikana voi tulle tarvetta lisälainalle. Silloin ei tarvitsisi ottaa uutta lainaa, vaan korottaa olemassa olevan lainan pääomaa.

Lainaamiseen liittyvät riskit ja edut

Lainan ottaminen voi olla toisinaan taloudellisesti järkevä ratkaisu, mutta kuten kaikissa rahoitusvälineissä, lainoihin liittyy sekä etuja että riskejä. Ymmärtämällä molemmat voit tehdä tietoisia päätöksiä taloutesi suhteen.

Edut

1. Rahoitus suurille hankinnoille: Laina voi mahdollistaa suurien hankintojen, kuten asunnon, auton tai koulutuksen, rahoittamisen, jotka eivät muutoin olisi mahdollisia ilman säästöjä.

2. Taloudellinen joustavuus: Oikein käytettynä lainat voivat tarjota joustavuutta taloudellisissa kriiseissä tai tilapäisessä tilanteessa.

Riskit

1. Velkakierteen vaara: Lainojen väärinkäyttö tai liiallinen velkaantuminen voi johtaa velkakierteeseen, josta on vaikea päästä ulos.

2. Omaisuuden menetys: Vakuudellisten lainojen, kuten asuntolainojen, kanssa on riski menettää vakuus (esimerkiksi kotisi), jos et pysty maksamaan lainaa takaisin.

4. Negatiivinen vaikutus luottokelpoisuuteen: Myöhästynyt tai laiminlyöty lainan takaisinmaksu voi vahingoittaa luottokelpoisuuttasi, mikä voi vaikuttaa kykyysi saada lainaa tai luottoa tulevaisuudessa.

5. Rahoitusstressi: Liiallinen velkaantuminen voi johtaa taloudelliseen stressiin, mikä voi vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun.

Lainan ottamista harkitessa on tärkeää arvioida sekä lainan hyötyjä että siihen liittyviä riskejä. Suunnitelmallinen ja vastuullinen lähestymistapa lainanottoon – kuten lainaehtojen ymmärtäminen, takaisinmaksukyvyn realistinen arviointi ja talousarvion noudattaminen – voi auttaa välttämään monia lainaan liittyviä riskejä.

HelppoLaina.fi
Logo